Professionalisering ambassadeurs Pulchri

Pulchri Studio is een vereniging van kunstenaars en gevestigd in een monumentaal pand gelegen aan het statige Lange Voorhout in Den Haag. Pulchri biedt ruimte aan leden en niet-leden om hun werk te exposeren.

Awareness is gevraagd een voorzitter te leveren voor een bijeenkomst met staf, bestaande uit directie, vaste medewerkers en circa 40 vrijwilligers. Doel van deze bijeenkomst was om een professionaliseringsslag van de vrijwilligers te bereiken, onder meer door introductie van een nieuw niveau in het vrijwilligerswerk: de ambassadeurs.

Awareness heeft de bijeenkomst samen met de directeur voorbereid en geleid zodat de meest bruikbare ideeën van de deelnemers naar voren zouden komen. De strekking hierbij was: wie wil en kan, komt in aanmerking voor een iets uitgebreidere taak als ambassadeur. Dit wordt een extra categorie binnen (of naast) de groep gastheren en -vrouwen. Pulchri is bereid te investeren in de verdere ontplooiing en opleiding (bijvoorbeeld kunstbeschouwing) van de mensen die ambassadeur willen en kunnen worden.