Symposium ‘Bouwen voor de Wetenschap’ TU Delft

In februari 2016 openden de deuren van het nieuwe gebouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) in Delft. Het ontwerp- en bouwproces ervan is net zo bijzonder als het gebouw zelf. Het combineren van zeer hoge en specifieke gebruikerseisen voor onderzoek met flexibiliteit voor toekomstbestendig onderwijs én comfort was een nieuwe uitdaging voor opdrachtgever en opdrachtnemers. In het symposium Bouwen voor de Wetenschap op 9 mei 2017 deelde de TU Delft de opgedane kennis met opdrachtgevers van onder andere ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen en met vooraanstaande opdrachtnemers.

Aanpak

De TU Delft vroeg Awareness voor de organisatie van het symposium. Senior adviseur Tineke Smit, die drie jaar lang de communicatie rondom de bouw binnen de TU Delft verzorgde (Gebieds- en bouwcommunicatie FMVG TU Delft), en medior adviseur Karolien van Wijk pakten deze klus met plezier op. Ze verzorgden onder andere een inhoudelijke programmabrochure, coördineerden de inhoud van het symposium, verzorgden de briefing voor sprekers en stemden af met alle interne en externe partijen die betrokken waren bij het symposium.

Het symposium werd bezocht door ongeveer honderd mensen, zowel uit de opdrachtgeverskant als uit de bouwsector. Zij bezochten een plenaire bijeenkomst, gevolgd door twee rondes themasessies. De middag werd afgesloten met rondleidingen in het nieuwe TNW-gebouw en een netwerkborrel. Deze opdracht voor de afdeling Facilitair Management & Vastgoed van de TU Delft is naar volle vertrouwen van de opdrachtgever uitgevoerd.

Foto: Roy Borghouts