Flying Grass Carpet Roosendaal

Flying Grass CarpetAwareness is verantwoordelijk voor de participatie in het project Hart voor de Binnenstad in Roosendaal. Uit de expertgroepen blijkt dat er een grote behoefte is aan groen in de binnenstad. Daarom heeft de organisatie The Flying Grass Carpet naar Roosendaal gehaald.

The Flying Grass Carpet heeft van 12 tot 16 november 2013 op de Nieuwe Markt in Roosendaal gelegen. Elke dag was er iets bijzonders te beleven. De mooiste bruidsjurken kwamen voorbij, zijn sportieve demonstraties gegeven en waren er allerlei gezellige kinderactiviteiten. Bovenal was het tapijt een cadeau voor Roosendaal, waar alle inwoners en bezoekers van mochten genieten. Het stond symbool voor het terugbrengen en laten zien van het groen in de stad.

The Flying Grass Carpet is een stadspark van 900 m² dat de wereld over reist om mensen met elkaar te verbinden en ze op een nieuwe manier hun eigen stad te laten beleven. Eerder lag het tapijt in Berlijn, Madrid, Istanbul en Shenzhen. Na het bezoek aan Roosendaal is het tapijt naar de volgende bestemming gegaan: Dublin.
Lees het artikelOprolbaar Stadspark (bron: Straatbeeld magazine, december 2013).