De Nieuwe Driemanspolder is open!

Nieuwe Driemanspolder Lotte en Hannet

Het natuur- en recreatiegebied van de Nieuwe Driemanspolder is geopend. Vanaf vandaag, 1 juli, 12:00u, kan iedereen genieten van dit bijzondere gebied tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Awareness is al sinds 2013 betrokken bij dit mooie project van het Hoogheemraadschap van Rijnland, waar naast een piekberging ook een natuur- en recreatiegebied wordt aangelegd.

Opening N3MP

De opening komt in een bijzondere tijd. Nu in de polder, door de maatregelen tegen het Covid-19 virus, geen groot openingsfeest georganiseerd kan worden, is er voor gekozen de polder te openen met een duurzaam cadeau voor iedereen. Boswachter Arjan Postma neemt mensen in zijn podcast mee op avontuur door het gebied. De podcast is vanaf vandaag te vinden op de website van de projectorganisatie (www.n3mp.nl) en voorzien van een routekaart en korte filmpjes. Geïnteresseerden kunnen zo de polder ontdekken terwijl ze naar de bekende boswachter luisteren of genieten van zijn verhalen, thuis op de bank.

Vanuit Awareness zijn Hannet Johannes en Lotte Tange betrokken bij de Nieuwe Driemanspolder en de afgelopen weken hebben zij dan ook hard gewerkt om deze bijzondere manier van openen mogelijk te maken.

Foto: JP Witteman van Buro JP